1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Zoete aardappelen
  5. Zoete aardappel puree
  6. Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2012

Ingrediënten 2 personen


500 gram (gesneden) andijvie
500 gram kruimige aardappelen
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram of meer chorizo aan een stukje (plakjes zelf snijden zodat ze wat dikker zijn)
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
peper, zout
2 theelepels sambal manis (= gebakken sambal) (of andere sambal die je lekkerder vindt)
eventueel 2 bolletjes fijn gesneden gember zonder gembernat
2 eetlepels gebakken uitjes (Oosterse)


Verder heb je nodig


Ovenschaal
pureestamper
wok


Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)
Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)
Pittige andijvieschotel met chorizo

Echt lekker!

Echt lekker!
Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

De grove aardappelpuree met andijvie (foto Louise)


De grove aardappelpuree met andijvie (foto Louise)
Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

Chorizo verdeeld (foto Louise)

Chorizo verdeeld (foto Louise)
Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

Op het bord (foto Louise)

Op het bord (foto Louise)

Lekker pittige andijvie door de sambal en de chorizo. Van de aardappelen dit keer geen puree gemaakt, maar de aardappelen slechts gestampt met een klontje boter. Wij vonden het heerlijk met wat fijn gesneden gember er door, maar zonder gember zal dit ook heel lekker zijn!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als je geen gesneden andijvie gebruikt: Andijvie in reepjes snijden, wassen en goed uitlekken.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Aardappelen schillen, in kleine stukken snijden en gaar koken.
In wok olie verhitten.
Hierin ui- en knoflooksnippers glazig bakken. Sambal even meebakken. Andijvie toevoegen en plm. 5 minuten roerbakken.
Doe de andijvie in een vergiet en laat deze goed uitlekken. Maak de andijvie op smaak met peper, zout en eventueel de fijngesneden gember(Je kunt de andijvie ook wat binden met maïzena).

Bereidingswijze

Doe de uitgelekte andijvie in de ovenschaal.
Stamp de goed uitgestoomde aardappelen fijn met een klontje boter.
Verdeel de aardappelen over de andijvie.
Verdeel de plakjes chorizo over de aardappelen en zet de schaal even onder de grill.
Maak je dit tevoren dan de schaal plm. 20 minuten in de oven zetten (voorverwarmd op 200 graden).

Serveertip

Verdeel de gebakken uitjes over de ovenschotel en dan SMULLEN MAAR!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top