Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2012
  • Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

    Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

    Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

  • Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

    Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

    Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

  • Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

    Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

    Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

  • Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

    Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

    Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank!)

Lekker pittige andijvie door de sambal en de chorizo. Van de aardappelen dit keer geen puree gemaakt, maar de aardappelen slechts gestampt met een klontje boter. Wij vonden het heerlijk met wat fijn gesneden gember er door, maar zonder gember zal dit ook heel lekker zijn!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram (gesneden) andijvie
500 gram kruimige aardappelen
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram of meer chorizo aan een stukje (plakjes zelf snijden zodat ze wat dikker zijn)
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
peper, zout
2 theelepels sambal manis (= gebakken sambal) (of andere sambal die je lekkerder vindt)
eventueel 2 bolletjes fijn gesneden gember zonder gembernat
2 eetlepels gebakken uitjes (Oosterse)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
pureestamper
wok

Voorbereiding

Als je geen gesneden andijvie gebruikt: Andijvie in reepjes snijden, wassen en goed uitlekken.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Aardappelen schillen, in kleine stukken snijden en gaar koken.
In wok olie verhitten.
Hierin ui- en knoflooksnippers glazig bakken. Sambal even meebakken. Andijvie toevoegen en plm. 5 minuten roerbakken.
Doe de andijvie in een vergiet en laat deze goed uitlekken. Maak de andijvie op smaak met peper, zout en eventueel de fijngesneden gember(Je kunt de andijvie ook wat binden met maïzena).

Bereidingswijze

Doe de uitgelekte andijvie in de ovenschaal.
Stamp de goed uitgestoomde aardappelen fijn met een klontje boter.
Verdeel de aardappelen over de andijvie.
Verdeel de plakjes chorizo over de aardappelen en zet de schaal even onder de grill.
Maak je dit tevoren dan de schaal plm. 20 minuten in de oven zetten (voorverwarmd op 200 graden).

Serveertip

Verdeel de gebakken uitjes over de ovenschotel en dan SMULLEN MAAR!

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 09-09-2016

Zo Gerardus, dat klink wel heel lekker.Dat is een eigen recept geworden.Hele goede tip.Ga ik zeker een keer zo doen. Bedankt en groetjes, Petra

Gerardus106 avatar
Gerardus106 08-09-2016

Gisteren een variant hierop gemaakt; De chorizo meegebakken in de wok, kastanjechampignons als extra toegevoegd, een scheutje slagroom erbij, de oven overgeslagen en gegeten met basmatirijst (ipv aardappelen). Heerlijk!!

Gerardus106 avatar
Gerardus106 20-11-2015

Een heerlijk recept, komt hier regelmatig op tafel met andijvie uit de tuin. Ik bak de chorizo mee met de ui en maak er een stamppotje van met wat creme fraiche.

alidada avatar
alidada 23-04-2012

Heerlijk recept, wij hebben genoten! Ik heb sambal `piri piri` gebruikt, geen gemberbolletjes (waren op) toen maar 1 tl versgeraspte gember genomen. Het was behoorlijk pittig maar niet tè. Niet de andijvie apart maar vermengd met de grove aardappelpuree. (op verzoek van mijn man!). De gebakken uitjes (speciaal gekocht) heb ik vergeten maar niet echt gemist. (volgende keer dan maar ;) ) Hubby heeft zitten smullen en de chorizo vond hij nu wel lekker. Dit komt zeker vaker op tafel. Ik heb er foto`s van gemaakt die jij kan toevoegen (als je wilt).Groetjes, Louise

alidada avatar
alidada 10-04-2012

Jouw recept in de spotlight gezet, leuk hoor! Het is weer eens wat anders dan `Andijvie met bal gehakt`. Hoewel mijn hubby chorizo niet zo lekker vindt ga ik het toch een keer proberen. [br] Groetjes, Louise

lil avatar
lil 20-02-2012

Dit was voor het eerst, dat mijn man andijvie lekker vond. Dus bedankt voor dit recept. De gember smaakt er idd goed in. Groet Lil

BiologischBuitenland avatar

ziet er lekker uit!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten