1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Dim sum: gestoomde of gefrituurde gow gee

Dim sum: gestoomde of gefrituurde gow gee

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2012

Ingrediënten 4 personen


6 gedroogde shiitakes
125 gr rauwe, gepelde reuzengarnalen (vriesschap supermarkt)
250 gr gehakt naar keuze
125 gr bamboescheuten (uit blik, toko)
6 lente-uitjes
2 tl sesamolie
1 el sojasaus
2 tl rijstwijn
20 ronde wontonvellen (vriesschap toko)
---
1 teen knoflook of ½ tl knoflookpoeder
1 tl ve-tsin
2 tl sesam


Verder heb je nodig


Stoommandjes of frituurpan

Gestoomde gow gee

Copyright foto: www.kruidenthuis.nl

Copyright foto: www.kruidenthuis.nl

Deze gow gee -deegpakjes met garnalen- kun je op 2 manieren bereiden: stomen of frituren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de shiitakes 15 minuten in gekookt water. Giet af en knijp ze uit. Verwijder de steeltjes en hak de rest fijn. Snijd ook de overige ingrediënten zo fijn mogelijk. Doe de shiitakes en de fijngehakte garnalen, gehakt, bamboescheuten, lente-uitjes, knoflook, sesamolie, sojasaus en rijstwijn in een kom en meng alles goed door elkaar.
Leg de (ontdooide) wontonvellen op een werkvlak en dek ze af met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Gebruik voor stomen de dikkere wontonvellen. Voor frituren zijn dunnere wontonvellen meer geschikt.
Heb je een gow gee-pers? Gebruik dan deze om de wontonvellen op te leggen, te vullen en dicht te knijpen. Zonder pers leg je op elk wontonvel 2 tl vulling, bevochtig de rand met water, en vouw ze dubbel tot halve maantjes. Maak de randen goed dicht door aan te drukken met een klein vorkje. Geeft meteen een mooi ribbelpatroontje. Bedek de gemaakte gow gee ook weer met een vochtige theedoek.
Stomen
Bekleed de stoommand met bakpapier. Vul één of meerdere stoomandjes met de broodjes, doe de deksel erop, en zet deze in een wok. Vul de wok met een laag water. Zorg er voor dat het water de stoommand niet raakt. Breng het water aan de kook en laat de gow gee 20 minuten stomen. Vul indien nodig het water aan.

Frituren
Verhit olie in een grote wok of friteuse tot 190 graden. In een wok kun je temperatuur controleren door de achterkant van een houten lepel in de olie te houden. Ontstaan er direct kleine belletjes rond de steel, dan is de olie heet genoeg.
Doe de gow gee in porties in de hete olie en frituur ze in een paar minuten goudbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de gow gee direct. Lekker met sojasaus of chilisaus. Voor de liefhebber van een pittige dip: meng de sojasaus met wat (Japanse) wasabi-saus.

Dit recept komt van de website www.kruidenthuis.nl.

Bron

Www.kruidenthuis.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Wilrieke2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Wilrieke2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top