1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Sinaasappelmarmelade met campari

Sinaasappelmarmelade met campari

  • Internationaal, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2012

Ingrediënten 2 personen


4 grote biologische sinaasappels
1 borrelglas campari
geleisuiker 1 : 2 voor de afgewogen hoeveelheid fruit met vocht


Verder heb je nodig


Zesteur
pan
houten lepel
scherp mes
schone jampotjes


Sinaasappeljam met campari

Lekker in een potje, maar nog lekkerder op de boterham.

Lekker in een potje, maar nog lekkerder op de boterham.
Sinaasappeljam met campari

Zo verwijder je de schil van de sinaasappel

Zo verwijder je de schil van de sinaasappel
Sinaasappeljam met campari

Een zesteur om de schilletjes eraf te halen

Een zesteur om de schilletjes eraf te halen

Hou van die echte bittere sinaasappelmarmelade met van die dikke schillen? Dan vind je deze combinatie met campari echt lekker, dat kan ik je verzekeren! Bij ons een succes, ik kan er niet genoeg van maken! De hoeveelheid is genoeg voor 2 (niet te grote) potten marmelade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de biologische sinaasappels goed met warm water.
Haal met een zesteur (zie foto) de oranje schilletjes van de sinaasappels en doe deze alvast in de pan.
Verwijder de schil met het "wit" van de sinaasappels (zie foto). Haal met een scherp mes het vruchtvlees uit 3 van de sinaasappels zonder velletjes. Vang het vrijgekomen sap zoveel mogelijk op. Pers de laatste sinaasappel uit.

Bereidingswijze

Weeg de hoeveelheid sinaasappelvruchtvlees met het vrijgekomen sinaasappelsap en de campari. Voeg de helft van dit gewicht aan geleisuiker er aan toe.
Doe dit in een pan en breng aan de kook. Volg nu de aanwijzingen op het pak geleisuiker. Doe de proef door met een theelepel wat van de marmelade op een koud schoteltje te doen. Vloeit dit niet uit, dan is de marmelade goed.
Vul de potjes met de marmelade. Sluit goed af en zet de potjes plm. 5 minuten op hun kop. Af laten koelen en daarna lekker smikkelen.

Serveertip

Heerlijk op de boterham, beschuit of wat je maar lekker vindt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top