1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse kip

Spaanse kip

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2012

Ingrediënten 4 personen


4 kippenpoten - 200 gram chorizo - 2 teentjes knoflook - 1 rode paprika - 4 eetl olijfolie
- 2 eetl gezeefde bloem
- 1 eetl paprikapoeder
- 3 eetl tomatenpuree
- scheutje rode wijn
- halve liter kippenbouillon - 4 gepelde tomaten (gaar)
- 100 gr zwarte olijven
- zout en peper
-2 uien.



Spaanse kip

Spaanse kip van Agnes

Spaanse kip van Agnes
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Chorizo, paprika in blokjes
snijden en de ui en de
knoflook even snipperen.
*Verhit de olijfolie in een
braadpan en braad de
kippenpoten even aan.
*Haal ze uit de pan en leg ze
even apart op een bord en
fruit de gesnipperde uien en
knoflook in het vet van de
kip even aan.
*Voeg de bloem en de
paprikapoeder toe en laat
dit even kort bakken.
*Voeg dan de tomatenpuree toe
en laat dit ook even
meebakken.
*Afblussen met de wijn en de
bouillon. en doe er dan de
gepelde tomaten en de
paprika bij.
*Doe de kippenpoten er weer
bij en laat ze 20 minuten in
de pan stoven.
*Voeg dan de chorizo en de
olijven toe en laat het nog
15 minuten zachtjes stoven.



Eventueel zelf op smaak brengen met wat peper en zout.

Serveertip

Lekker met stokbrood en salade of met rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top