super lekkere shoarmataart

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2012
  • super lekkere shoarmataart

    Super lekkere shoarmataart

    Super lekkere shoarmataart

  • super lekkere shoarmataart

    Super lekkere shoarmataart

    Super lekkere shoarmataart

  • super lekkere shoarmataart

    Super lekkere shoarmataart

    Super lekkere shoarmataart

  • super lekkere shoarmataart

    Super lekkere shoarmataart

    Super lekkere shoarmataart

Heerlijke shoarmataart die warm maar ook koud gegeten kan worden. Ideaal voor de weekenden en iets wat iedereen lust!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 pl. hartigetaart bladerdeeg
1 kilo shoarma
6 eieren
500 gr champions
2 rode paprikas
4 flinke uien
200 ml kookroom
200 gr geraspte kaas
1 el. cajunkruiden
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, hapjespan

Bereidingswijze

Shoarmavlees bruin en gaar bakken. De grof gesneden uien, grof gesneden paprika en de in plakjes gesneden champions even meebakken.
De ingevette ovenschaal bekleden met de hartigetaart deeg. De eieren samen met de kookroom en cajunkruiden loskloppen, eventueel nog een beetje zout erbij.
De ovenschaal vullen met de shoarma en groenten en daar het eimengsel op gieten en tot slot de geraspte kaas er over verdelen.
Dit ongeveer 30 min bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Bron

allerhande

Serveertip

Heerlijk met een frisse salade, en een glas rode wijn!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

imkw avatar
imkw 24-02-2018

Erg lekker! Gek genoeg stolde het ei met kookroom bij mij niet goed. Dat kwam eruit toen ik de springvorm losmaakte.

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 21-11-2013

Hoi oystercatcher, Wat lief dat je fotos hebt geplaatst bij mijn recept, zien er lekker uit, hoop dat hij lekker was!! Dankjewel ;) gr. Marijan

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 05-11-2013

Hoi Marloes, blind bakken is idd ook een idee ;) En dat van die bladerdeeg flapje doe ik ook regelmatig, Als je van zuurkool houd zou je mijn Zuurkoolbroodjes met romige kip en rozijnen ook is kunnen proberen echt heerlijk vooral met dit gure weer!!

marloesje48 avatar
marloesje48 05-11-2013

Bedankt voor je reactie Marijanrunha. Het was geen vocht, anders was dat er uitgelopen toen ik hem omdraaide. Gaatjes had ik er wel ingeprikt, maar zou het een idee zijn om het bladerdeeg eerst "blind" te bakken en daarna te vullen met al dat heerlijks. Heb vandaag de laatste helft (= kwart hoeveelheid) heerlijk opgepeuzeld en ga het eerdaags met flapjes bladerdeeg proberen. groetjes Marloesje.

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 04-11-2013

Hoi Marloesje48, Het kan zijn dat door de groente de vulling te nat is geworden en dan lijkt hij niet gaar, maar dat kan gewoon vocht zijn. Zodra je de bladerdeeg in de vorm hebt gedaan kun je er met een vork gaatjes in prikken en daarna een dun laagje paneermeel er over strooien dan de rest van de vulling erop. Waarschijnlijk lukt het dan wel ;) Groetjes en bedankt voor je reactie!!

marloesje48 avatar
marloesje48 03-11-2013

Was heerlijk, maar de onderkant werd niet gaar, heb de taart om moeten draaien en nog een tijd omgedraaid moeten bakken en daarna was het smullen. Wat ging er verkeerd? Wij zijn met ons 2-en heb daarom van alles de helft genomen. Morgen nog een keertje smullen. groetjes Maroesje.

parel62 avatar
parel62 17-10-2013

Ga deze eens proberen vandaag en dan met de knoflooksaus van ger1958 lijkt me smullen!

Queeny1724 avatar
Queeny1724 19-04-2013

Weer eens een andere maner om toch van shoarma te genieten... En dat is gelukt! Lekker gesmikkeld... De knoflooksaus kon er goed gecombineerd bij worden.

pwiggers avatar
pwiggers 28-12-2012

Dit recept neem ik ook van je mee Marijan. Vinden mijn nichtjes - die hier vaak komen - vast heel lekker! Groetjes, Petra

cat4u avatar
cat4u 21-12-2012

Als tip voor Veronique71 en misschien ook andere Smulwebbers: ik bekleed de ovenvorm eerst met bakpapier voordat ik het bladerdeeg er in doe. Zo krijg je de taart/quiche of wat dan ook altijd netjes uit de vorm.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten