Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Panettone

Panettone

Door: Krientjes

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2012

Ingrediënten 8 personen


* 700 gr bloem
* 250 gr suiker
* 200 gr boter
* 200 gr rozijnen
* 70 gr gekonfijte sinaasappel
* 20 gr gist
* 6 eieren
* zout
* amandelen
* 2 citroenen
* eventueel 50 gr gehakte chocolade of 50 gr sucade


Verder heb je nodig


Ovenschaal met een hoge rand


De panettone moet op kamertemperatuur of iets warmer worden geserveerd. Daarom wordt het kerstbrood in veel families een half uurtje voor het serveren op de verwarming gelegd. Bij het brood wordt soms een warme vanillesaus of banketbakkersroom geserveerd

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los het gist op in lauwwarm water en voeg 100 gram bloem toe. Kneed de ingrediënten voorzichtig door elkaar en laat het deeg ongeveer een half uur rijzen. Doe nu de helft van de bloem in een grote kom, voeg het gerezen deeg toe en kneed alles met een beetje water(eventueel wat likeur of grappa) goed door elkaar. Laat het deeg nogmaals rusten totdat het volume ervan twee maal zo groot is geworden. Week ondertussen de rozijnen en de stukjes gekonfijte sinaasappel in lauw water, droog ze en strooi er wat bloem over. Voeg nu de rest van de bloem, de gesmolten boter, de suiker die je hebt vermengd met de eierdooiers, een snufje zout en de geraspte citroenschil toe. Meng alles goed door elkaar. Doe nu als laatste de rozijnen en gekonfijte sinaasappel(en eventueel 50 gr gehakte chocolade) erbij. Beboter een hoge Ovenschaal met een hoge rand (de panettone is een brood), doe het beslag erin en bedek het oppervlak met amandelen. Bak de panettone gedurende 10 minuten op 200 graden en daarna nog eens 30 minuten op 170 graden goudbruin.

Bron

Trendystyle



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top