Koffie-extract zelf maken

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
2 koppen suiker
1 kop hete espresso

1 kop (cup) is 240 ml.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met anti-aanbaklaag

Bereidingswijze

Zet de pan op medium vuur. Bestrooi de bodem met een dun laagje suiker. Niet roeren. Strooi, naarmate de suiker smelt, steeds een beetje extra suiker over de gesmolten plekken.

Ga hiermee door tot ongeveer de helft van de suiker in de pan zit. Roer dat dan voorzichtig door met een houten lepel tot een gladde caramel. Voeg de resterende suiker in gedeelten toe, ongeveer 1/4 per keer en blijf roeren om een gladde caramel te houden.

Laat de caramel op het vuur tot het bijna de kleur van koffie heeft. De makkelijkste manier om dit te checken is een beetje caramel op een wit stukje papier te smeren. De suiker is nu heel heet en kan gaan roken, wees voorzichtig.

Haal de pan van het vuur en roer VOORZICHTIG de espresso erdoor, 2 eetlepels per keer. Pas op voor spetters! Ga hiermee door tot alle espresso is opgenomen in de caramel en blijf goed roeren.
Laat afkoelen tot lauw en giet dan over in een brandschone, goed afsluitbare glazen fles.
Blijft heel lang goed.

Bron

Julia Childs; lessons with masterchefs

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten