1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met bonen

Pasta met bonen

Door: gerdabril

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2012

Ingrediënten 4 personen


* 400 gr penne
* 300 gr gedroogde witte bonen
* 700 gr tomaten
* 2 teentjes knoflook
* 1/2 bosje peterselie
* 1/2 bosje basilicum
* 100 ml olijfolie
* peper uit de molen
* zout


Pasta met bonen
Pasta met bonen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de bonen een nacht in water weken. Kook ze 2 uur in anderhalve liter gezouten water, schuim ze tussendoor een paar keer af. Pel en ontpit de tomaten, snij in blokjes. Pel de knoflook.
Voeg de tomatenblokjes, de hele knoflookteentjes, de tuinkruiden en de olijfolie bij de bonen. Laat nog 5 min. koken. Neem de knoflook weg, doe de pasta bij de bonen en schenk er, indien nodig, nog wat water bij. Laat ongeveer 7 min. koken, tot de pasta beetgaar is. Kruid naar smaak bij met peper en zout.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top