1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hutspot
  5. Hutspot met gebakken uitjes en kip

Hutspot met gebakken uitjes en kip

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2012

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen,
750 g wortelen en uien,
1 kippenbouillontablet,
50 g boter,
500 g kipfilet,
zout en peper,
1 tl kerriepoeder (ik vind het zelf ook erg lekker met garam masala)



Hutspot met gebakken uitjes en kip
Hutspot met gebakken uitjes en kip

Lekkere hutspot, net even iets anders

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de wortel en snijd ze in stukjes. Schil de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met zout, peper en kerriepoeder

Bereidingswijze

In een pan de aardappelen met de wortels in ruim water met bouillontablet in ca. 20 min gaarkoken. Intussen in een koekenpan de helft van de boter verhitten en de uien in ca. 15 min zachtjes bruin bakken. In een kleine braadpan de rest van de boter verhitten en de kipblokjes in ca. 10 min goudbruin en gaar bakken. Aardappelen met wortels boven een kom afgieten. 3/4 van de uien met bakvet erdoor stampen en zoveel kookvocht toevoegen dat een smeuïge stamppot ontstaan. Kipblokjes met bakvet en rest van de uien op de stamppot leggen. Eet smakelijk!

Bron

Jumbo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top