1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Weekend 3 Luik/Aardappel-groenten-vlees

Weekend 3 Luik/Aardappel-groenten-vlees

  • Multi-cultureel,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2012

Ingrediënten 4 personen


KRABBETJES GEGAARD IN OVEN
1-1+1/2 kg krabbetjes in handbaren stukken

MENG SAMEN:
korianderpoeder
komijnpoeder
cayennepeper
gedroogde oregano
veel paprikapoeder
zeezout

1. Wrijf krabbetjes in met gemengde specerijen en kruiden en laat voor 3 uur marineren in koelkast. (bewaar van deze mengsel voor saus om krabbetjes mee in te smeren tijdens garen)

SAUS VOOR INSMEREN VAN VLEES TIJDENS BAKKEN:
knoflookpoeder
zout
pindaolie
bovenstaande kruiden/specerijen mengsel
cider azijn
balsamico azijn

1. Meng alle ingrediƫnten en smeer krabbetjes tijdens bakken regelmatig in met dit mengsel.
2. Bak krabbetjes bij 200*C voor 40-50 min. tot goed zacht en gaar en met een krokante korstje.



Weekend 3 Luik/Aardappel-groenten-vlees
Weekend 3 Luik/Aardappel-groenten-vlees
Weekend 3 Luik/Aardappel-groenten-vlees
Weekend 3 Luik/Aardappel-groenten-vlees
Weekend 3 Luik/Aardappel-groenten-vlees
Weekend 3 Luik/Aardappel-groenten-vlees

Schop jij schoenen maar uit, het is weekend. Open jou kruiden en voorraad kastjes en gaan toveren met jou kruiden en specerijen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

GEBAKKEN AARDAPPELEN
Zoveel aardappelen zoals benodigd, in schil gaar gekookt en geschild en in dikke plakken gesneden.

Een mengsel van:
zout
witte peper
gemberpoeder
geelwortel (kurkuma)
aromat
tijm
zonnebloemolie

1. Bestrooi plakken aardappelen aan beide kanten met mengsel.
2. Bak aardappelen goudbruin in olie.
3. Ontvet op keukenpapier.
4. Serveer warm.

GEBAKKEN TOMAAT MET BLAUWE KAAS EN KRUIDEN
tomaten horizontaal gehalveerd
iets knoflookpoeder
verse peterselie, fijn
zout
peper
pindaolie of een andere soort olie
plakjes blauwe kaas
iets paprikapoeder voor garnering

1. Beleg de snijkant van tomaat met verse peterselie, knoflookpoeder, zout en peper en sprenkel er olie over.
2. Bak tomaat helften in zelfde oven als waar jij de krabbetjes in bakken.
3. Zodra ze gaar begint te worden verdeel jij plakjes blauwe kaas over tomaat helften en strooi er klein beetje paprika over.
4. Bak verder in oven tot kaas voor het helft is gesmolten.
5. Serveer direct.

Serveertip

Het vlees kan ook op de bbq, maar dan moet het eerst vooraf half gaar gekookt worden in bouillon.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top