aardbeien-schuimtaart

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 rol kruimeldeeg of pakje kruimeldeeg van baukje

  • 50 gr geroosterde hazelnoten

  • beschuit

  • 500 gr aardbeien

  • 2 eiwitten

  • 7 ml vloeibare suikervervanger

  • 1 theelepel maizena




  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik de bodem in.
    Bak hem in 25 minuten op 200 C bruin en gaar.
    Zet hierna de oven hoger.
    Snijd intussen de aardbeien in stukjes.
    Maal de hazelnoten met de beschuit fijn.
    Laat de aardbeien in een zeef uitlekken.
    Klop boven stoom de eiwitten met de suikervervanger heel stijf en klop er
    halverwege de maizena door.
    Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het notenpaneer.

    Bereidingswijze

    Spatel de uitgelekte aardbeien door het eiwitschuim, leg het aardbeienschuim op de taartbodem en maak er met een vork pieken op.
    Zet de taart terug in de oven tot de bovenkant is gekleurd.
    Laat de taart iets afkoelen en dien hem op.


    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    ellentje avatar
    ellentje

    Doorsturen

    Home Recepten