1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boerenkool met Zure Room en Kaas

Boerenkool met Zure Room en Kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2012

Ingrediënten 3 personen


500 gr Boerenkool, 5 grote kruimige aardappelen, 250 ml zure room, 250 gr. biologische spek in reepjes, 100 gr oude kaas in blokjes, q biologische rookworst


Verder heb je nodig


Stamper


Simpele boerenkool lekker door zure room, oude kaas, en spekjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, aan de kook brengen in een grote pan, boerenkool erop leggen en de rookworst erboven op. In een aparte pan de spekjes uitbakken en het vet afgieten.

Bereidingswijze

Zodra de aardappelen gaar zijn, rookworst apart leggen en aardappelen en boerenkool stampen. Zure room, spekjes, blokjes kaas erdoor mengen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top