tagliatelle met artisjok en ei

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2012
  • tagliatelle met artisjok en ei

    Tagliatelle met artisjok en ei

    Tagliatelle met artisjok en ei

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g)
4 eieren
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 mespunt nootmuskaat
1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
1 zak spinazie (300 g)
1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de slagroom, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Laat 5 min. inkoken tot de hoeveelheid slagroom is gehalveerd. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg toe. Giet de pasta af en schep door het mengsel. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Doe de tomaten erbij en warm nog 1 min. door.
3. Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg op elk bord 2 halve eieren.

Bron

www.ah.nl/recepten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Jescii avatar
Jescii 01-10-2012

c1000

pmallegrom avatar
pmallegrom 31-01-2012

Klinkt lekker. Alleen, de Jumbo bij ons in de buurt verkoopt al tijden geen artisjokharten in blik meer. Waar kun je die nog krijgen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten