Lamsbout met sinaasappel-rozemarijnjus

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2012
  • Lamsbout met sinaasappel-rozemarijnjus

    Lamsbout met sinaasappel-rozemarijnjus

    Lamsbout met sinaasappel-rozemarijnjus

Deel dit recept

Ingrediënten
•2 sinaasappels (liefst biologisch)
•1/2 citroen (liefst biologisch)
•1 dl droge witte wijn
•1 dl olijfolie
•2 teentjes knoflook, geperst
•2 el rozemarijn, fijngesneden
•zout, peper
•1 kg lamsbout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
•extra nodig: grote ovenschaal of braadslee, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 °C graden. Boen 1 sinaasappel en de (halve) citroen schoon. Rasp de schil van beiden en pers ze uit. Meng de wijn, olijfolie, sinaasappelsap en -rasp, citroensap en -rasp, knoflook en rozemarijn en breng op smaak met zout en peper. Dep de lamsbout droog met keukenpapier en leg in een grote ovenschaal of braadslee.

Besprenkel de lamsbout met de sinaasappel-rozemarijnjus. Snijd de tweede, ongeschilde, sinaasappel in plakken en leg deze rondom het vlees. Zet de schaal midden in de oven. Zet de oven na ± 15 min. op 175° C. Bedruip het vlees tijdens het braden ± om de 10 min. met de jus. Braad het lam nog ± 45 min. zodat het vlees mooi rosé blijft. Haal de lamsbout uit de oven, verpak in aluminiumfolie en laat ± 10-15 min. rusten.

Bron

Tip culinair

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten