Vindaloo

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Vindaloo

    Vindaloo

    Vindaloo

  • Vindaloo

    Vindaloo

    Vindaloo

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 el olie
3 teentjes knoflook, geperst
1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder
1,5 tl kurkuma
1 tl mosterdzaad
500gr varkensfilet in blokjes
3 laurierblaadjes
4 el tamarinde extract
2 tl tomaten puree
2 tl suiker
3 el azijn
water of bouillon
1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden
zout
1el maizena opgelost in een beetje water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1054,58 kcal
Koolhydraten 66,64 g
Eiwitten 121,10 g
Vetten 32,34 g

Bereidingswijze

1. De olie in een braadpan verhitten en knoflook, specerijen en mosterdzaad toevoegen. 3-4 min. bakken.
2. Dit mengsel af laten koelen en in een ondiepe schaal over de blokjes vlees gieten. Even omscheppen, de laurierblaadjes toevoegen en een nacht in de koelkast zetten.
3. De tamarinde mengen met de suiker en azijn. Giet dit over het vlees.
4. Voeg water of bouillon toe, zodat het vlees voor ongeveer een kwart onderstaat, strooi de stukjes peper erover, dek de schaal af en zet hem in een voorverwarmde oven. Het gerecht bij 180 graden en in ongeveer 40 min bakken en als het mengsel te droog wordt wat water of bouillon toevoegen.
5. Naar wens kan de saus wat gebonden worden met de in water opgeloste maizena. In dat geval de saus nog enkele min. koken.

Bron

vriendin uit India

Serveertip

Heerlijk met rijst, naanbrood en een frisse salade!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marijanrunhart avatar
marijanrunhart

Doorsturen

Home Recepten