Vindaloo
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.
Ingrediënten
1 el olie3 teentjes knoflook, geperst
1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder
1,5 tl kurkuma
1 tl mosterdzaad
500gr varkensfilet in blokjes
3 laurierblaadjes
4 el tamarinde extract
2 tl tomaten puree
2 tl suiker
3 el azijn
water of bouillon
1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden
zout
1el maizena opgelost in een beetje water
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1054,58 kcal |
Koolhydraten | 66,64 g |
Eiwitten | 121,10 g |
Vetten | 32,34 g |
Bereidingswijze
1. De olie in een braadpan verhitten en knoflook, specerijen en mosterdzaad toevoegen. 3-4 min. bakken.
2. Dit mengsel af laten koelen en in een ondiepe schaal over de blokjes vlees gieten. Even omscheppen, de laurierblaadjes toevoegen en een nacht in de koelkast zetten.
3. De tamarinde mengen met de suiker en azijn. Giet dit over het vlees.
4. Voeg water of bouillon toe, zodat het vlees voor ongeveer een kwart onderstaat, strooi de stukjes peper erover, dek de schaal af en zet hem in een voorverwarmde oven. Het gerecht bij 180 graden en in ongeveer 40 min bakken en als het mengsel te droog wordt wat water of bouillon toevoegen.
5. Naar wens kan de saus wat gebonden worden met de in water opgeloste maizena. In dat geval de saus nog enkele min. koken.
Bron
vriendin uit India
Serveertip
Heerlijk met rijst, naanbrood en een frisse salade!