Vindaloo

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2012
  • Vindaloo

    Vindaloo

    Vindaloo

  • Vindaloo

    Vindaloo

    Vindaloo

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 el olie
3 teentjes knoflook, geperst
1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder
1,5 tl kurkuma
1 tl mosterdzaad
500gr varkensfilet in blokjes
3 laurierblaadjes
4 el tamarinde extract
2 tl tomaten puree
2 tl suiker
3 el azijn
water of bouillon
1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden
zout
1el maizena opgelost in een beetje water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. De olie in een braadpan verhitten en knoflook, specerijen en mosterdzaad toevoegen. 3-4 min. bakken.
2. Dit mengsel af laten koelen en in een ondiepe schaal over de blokjes vlees gieten. Even omscheppen, de laurierblaadjes toevoegen en een nacht in de koelkast zetten.
3. De tamarinde mengen met de suiker en azijn. Giet dit over het vlees.
4. Voeg water of bouillon toe, zodat het vlees voor ongeveer een kwart onderstaat, strooi de stukjes peper erover, dek de schaal af en zet hem in een voorverwarmde oven. Het gerecht bij 180 graden en in ongeveer 40 min bakken en als het mengsel te droog wordt wat water of bouillon toevoegen.
5. Naar wens kan de saus wat gebonden worden met de in water opgeloste maizena. In dat geval de saus nog enkele min. koken.

Bron

vriendin uit India

Serveertip

Heerlijk met rijst, naanbrood en een frisse salade!

Laatste reacties

Ronan_van_Stokkom955 avatar

"4 el tamarinde extract" heb ik geminderd naar 0,5 el maar verder was hij erg lekker. Volgende keer wat meer suiker moeten doen.

trinnitty avatar
trinnitty 27-02-2015

Lekker recept, heb het wel iets aangepast. 400 gr sukadelappen en ipv in de oven 2 uur laten sudderen in de braadpan. Absoluut voor herhaling vatbaar :D

Aida1 avatar
Aida1 15-03-2013

Leek me een heerlijk recept dus gelijk uitproberen. De marinade ruikt ook heerlijk. Vraag me alleen af of de verhoudingen van zoet en zuur wel kloppen. 3 EETlepels azijn, 4 EETlepels tamarinde (zuur) tegen 2 THEElepels suiker. Heb hem nu in de oven staan, net even geproefd, gelijk een eetlepel suiker er bij gedaan maar nog steeds heel erg zuur.

mobiel_1352125994 avatar
mobiel_1352125994 03-03-2013

Heerlijk, ik heb het gemaakt met sucadelappen en 8 rawit pepertjes, voor gevorderden! En een portie met 1 spaanse peper voor de kids!

Noor53 avatar
Noor53 27-02-2013

Bedankt, ik ga het vandaag in de marinade zetten en morgen eten,ben benieuwd!!! Zal het laten horen!!gr. noor

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 26-02-2013

Hoi Noor, Als ik de knoflook specerijen en mosterdzaadje even heb gebakken doe ik de tomatenpuree erbij en bak dat heel even mee ;)

Noor53 avatar
Noor53 26-02-2013

Lijkt me erg lekker, wanneer voeg je de tomatenpuree toe?

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 22-02-2013

Ik ga het eens proberen! Gebruik je rawits in dit gerecht of spaanse peper?

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 22-02-2013

Hoi Ankie, Tamarindepasta wordt gemaakt van samengeperste vruchten van de Tamarinde heeft een zure smaak en kan gebruikt worden in kip-, vlees- en visgerechten. Tamarindepasta kunt u bij de Toko kopen en de grotere supermarkten zoals de jumbo en AH hebben het ook wel eens.

ankiestrijker avatar
ankiestrijker 22-02-2013

Hoi Marijan, ik heb nog nooit van tamarinde gehoord, wat is dat? Lijkt me een heerlijk recept trouwens...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten