Limburgs zuurvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2012
  • Limburgs zuurvlees

    Limburgs zuurvlees

    Limburgs zuurvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo runderlapjes of hachee
1/4 kilo Uien, grof gesneden
2 tot 3 kopjes azijn
2 tot 3 kopjes water
4 kruidnagels
1 laurierblad
1/2 eetlepel stroop
2 schijven ontbijtkoek
1 theelepel suiker
10 perperbolletjes
25 gram margarine
beetje zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout en peper en snij het in stukjes van 3 bij 3 cm. Marineer het minimaal 24 uur in de azijn gemengd met het water, het zout, de peperbolletjes, laurierblad en de kruidnagels. Smoor in een braadketel de uien in de boter goudbruin en leg ze dan even apart. Haal het vlees uit de marinade, droog het en bak het in diezelfde boter bruin. Doe de uien bij het vlees met zoveel marinade dat het vlees net onder staat. Roer de stroop erdoor, de fijn gemaakte ontbijtkoek, de suiker en laat het vlees op een laag pitje pruttelen totdat het gaar is, d.w.z. tot het bijna uit elkaar valt. Op smaak maken met peper en zout.

Bron

Ierste mestreechter kookboek –Jo Caris

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten