
Voor de bodem: 1 pak bastognekoeken; 100 g boter/margarine.
Voor de vulling: 4 blaadjes gelatine; 175 ml melk; 2 zakjes vanillesuiker; 160 gram suiker; 500 g mascarpone; 2 citroenen (sap en geraspte schil); 150 ml griekse yoghurt.
Voor de topping: 2 blaadjes gelatine; 400 g mango (uit blik) zonder sap.
Springvorm van 23 of 25 cm doorsnee. Keukenmachine.
Heerlijk recept van Marian. Lekker fris en niet te zoet door de citroen.
Doe de koeken in de keukenmachine en draai deze tot kruimels.
Beboter de vorm. Smelt de boter in een pan. Voeg de koek-kruimels toe en roer goed door. Verspreid dit over de bodem van de vorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Laat minstens 10 minuten (tot 24 uur) in de koelkast opstijven.
Week de gelatine gedurende 10 minuten in koud water. Doe de melk in een pan en verwarm tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatine uit en voeg een voor een aan de melk toe. Blijf roeren en voeg ook de suiker en de vanillesuiker toe. Giet dit een grote kom en laat even afkoelen. Voeg dan de mascarpone toe (dit gaat het makkelijkste met een garde) en daarna gaat het citroensap en de rasp erbij. Vervolgens voeg je de yoghurt toe. Giet dit over de koek-bodem en laat minstens 1 uur staan (tot 24 uur).
Week de twee overige gelatineblaadjes in een kom koud water gedurende 10 minuten. Pureer de mango in de keukenmachine. Verhit 1 eetlepel water in een kleine pan (of in de magnetron). Knijp de gelatine uit en los op in het hete water. Voeg de mango puree toe en verdeel dit over de taart. Laat nog eens 2 tot 3 uur afkoelen.
Marian
moniquek1 13-06-2017
Neem je recept mee je hoort het wel als ik hem gemaakt heb hoe ik hem vond smaken. gr Monique