Frittata di Pasta (Pasta Omelette)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2012
  • Frittata di Pasta (Pasta Omelette)

    Frittata di Pasta (Pasta Omelette)

    Frittata di Pasta (Pasta Omelette)

  • Frittata di Pasta (Pasta Omelette)

    Frittata di Pasta (Pasta Omelette)

    Frittata di Pasta (Pasta Omelette)

La frittata di pasta is een stevige en smakelijke omelette die, waarbij je overblijfselen gekookte pasta makkelijk kunt recyclen. Ideaal als voorgerecht of aperitief (in kleine blokjes) maar ook heerlijk als hoofdmaaltijd wanneer je wat later thuis komt en geconfronteerd wordt met een lege koelkast. Ik geef je het recept zoals ik hem zelf erg lekker vind, maar natuurlijk kunnen alle ingredienten veranderd en aangepast worden aan je eigen smaak!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr pasta (fettuccine, spaghetti, tagliatelle, maar ook korte pasta is een succes)
2 el olijfolie
150-200 gr pancetta, in reepjes
200 gr schoongemaakte champignons, dun gesneden
150 gr verse spinazieblaadjes
5 of 6 eieren
125 ml verse room
100 gr feta
zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een flinke antiaanbak pan op middelmatig vuur en bak de pancetta aan. Wanneer deze lekker goudbruin zijn, haal je ze uit de pan en houd je ze apart op keukenpapier, zodat ze uitlekken. Doe de pan opnieuw op het vuur en doe hier de champignons in, laat 5 minuutjes bakken en voeg ook de schone spinazie erbij. Als het nodig is, verwijder wat water ui de pan. Haal de het mengsel uit de pan en houd apart.
Kook de pasta al dente in gezouten water en giet deze af. Klop de eieren en de room in een grote kom, en voeg hier de (afgekoelde) pasta, pancetta en het champignon-spinazie mengsel bij, en meng deze goed.

Bereidingswijze

Doe de grill van de oven aan op middelmatige temperatuur. Verwarm 1 el olijfolie in een pan op middelmatig vuur en doe het eiermengsel hierin. Bak voor 10 minuten en wanner de randen beginnen te stollen strooi je de feta over de omelette. Voeg zout en peper toe, en bak de omelette af onder de grill. Laat de omelette even afkoelen voordat je hem snijdt.

Serveertip

Heel leuk als voorgerecht of aperitief in blokjes gesneden met een cocktailprikker en een olijfje of tomaatje erop, maar ook heerlijk als hoofgerecht met een lekkere ciabatta, een stukje kaas en een groene salade erbij!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

agent11 avatar
agent11 11-02-2013

heel lekker!

Krientjes avatar
Krientjes 22-02-2012

Lijkt me ideaal als je weinig tijd hebt Dank je hiervoor. Groetjes Karina

hermien_kg avatar
hermien_kg 28-01-2012

Dat ziet er fantastisch uit. Ik zal het gauw eens uitproberen. Bedankt en groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten