Bonenburgers met havermout en geitenkaas

  • Vegetarisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2012

Burgers van rode kidneybonen, havermout en fetakaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 1 blikje rode kideybonen (
  • havemout (1 à 2 kopjes)
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • bieslook en/of peterselie, fijngesnipperd
  • broodkruim of paneermeel
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • fetakaas (1 pakje)
  • zout, peper en chilipeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze


  • Doe de uitgelekte bonen in een ruime kom en voeg toe: havermout, eitje, olijfolie, citroensap, half pakje feta verkruimeld, kruiden, paneermeel of broodkruim
  • Alles goed mengen en bonen pletten, totdat je een vrij stevig mengsel krijgt dat niet meer te vochtig is
  • verhit wat olie in de pan
  • als de pan heet is maak je met een lepel ongeveer 6 à 8 burgers van het mengsel en die leg je in de pan
  • Bak de burgers aan weerszijden (niet te vaak omdraaien, dan gaan ze stuk)
  • Doe op het einde de feta in de pan en laat de kaas smelten.
  • Bak de burgers hier nog even in, zodat je een lekker zoutig korstje krijgt
  • klaar!

Serveertip

Als je ze een dag op voorhand maakt, zijn ze nog lekkerder!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten