Bonenburgers met havermout en geitenkaas

  • Vegetarisch,
  • 20-30 min.

Burgers van rode kidneybonen, havermout en fetakaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

1 blikje rode kideybonen (
havemout (1 à 2 kopjes)
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 ei
bieslook en/of peterselie, fijngesnipperd
broodkruim of paneermeel
sap van een halve citroen
olijfolie
fetakaas (1 pakje)
zout, peper en chilipeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze


  • Doe de uitgelekte bonen in een ruime kom en voeg toe: havermout, eitje, olijfolie, citroensap, half pakje feta verkruimeld, kruiden, paneermeel of broodkruim
  • Alles goed mengen en bonen pletten, totdat je een vrij stevig mengsel krijgt dat niet meer te vochtig is
  • verhit wat olie in de pan
  • als de pan heet is maak je met een lepel ongeveer 6 à 8 burgers van het mengsel en die leg je in de pan
  • Bak de burgers aan weerszijden (niet te vaak omdraaien, dan gaan ze stuk)
  • Doe op het einde de feta in de pan en laat de kaas smelten.
  • Bak de burgers hier nog even in, zodat je een lekker zoutig korstje krijgt
  • klaar!

Serveertip

Als je ze een dag op voorhand maakt, zijn ze nog lekkerder!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Evysmult avatar

Doorsturen

Home Recepten