Bonenburgers met havermout en geitenkaas
- Vegetarisch,
- 20-30 min.
Burgers van rode kidneybonen, havermout en fetakaas
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blikje rode kideybonen (
havemout (1 à 2 kopjes)
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 ei
bieslook en/of peterselie, fijngesnipperd
broodkruim of paneermeel
sap van een halve citroen
olijfolie
fetakaas (1 pakje)
zout, peper en chilipeper
Benodigdheden
panBereidingswijze
- Doe de uitgelekte bonen in een ruime kom en voeg toe: havermout, eitje, olijfolie, citroensap, half pakje feta verkruimeld, kruiden, paneermeel of broodkruim
- Alles goed mengen en bonen pletten, totdat je een vrij stevig mengsel krijgt dat niet meer te vochtig is
- verhit wat olie in de pan
- als de pan heet is maak je met een lepel ongeveer 6 à 8 burgers van het mengsel en die leg je in de pan
- Bak de burgers aan weerszijden (niet te vaak omdraaien, dan gaan ze stuk)
- Doe op het einde de feta in de pan en laat de kaas smelten.
- Bak de burgers hier nog even in, zodat je een lekker zoutig korstje krijgt
- klaar!
Serveertip
Als je ze een dag op voorhand maakt, zijn ze nog lekkerder!