Engelse cottage pie

  • Engels, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Engelse cottage pie

    Engelse cottage pie

    Engelse cottage pie

  • Engelse cottage pie

    Engelse cottage pie

    Engelse cottage pie

Deze polulaire klassieker kan indien gewenst nog overstrooid worden met geraspte kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-500 g rundergehakt
-1 fijngesnipperde ui
-1 wortel (in blokjes)
-1 el tomatenpuree
-3 dl rundsbouillon
-1,5 el worcestersaus
-700 g kruimige aardappelen
-1 dl melk
-50 g boter
-zout en zwarte peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 569,53 kcal
Koolhydraten 40,15 g
Eiwitten 28,82 g
Vetten 31,52 g

Voorbereiding

-bak het gehakt,ui en wortel in 5 min bruin in een pan
-voeg dan tom puree; bouillon en worcestersaus toe en breng alles aan de kook
-dek af en laat nog 20 min zachtjes koken

Bereidingswijze

-kook intussen de aardappelen zacht
-giet ze af en voeg melk, boter, zout en peper toe naar smaak en pureer
-giet de gehaktmassa in een ovenschaal en verdeel de puree erover
-plaats nog 20 à 30 min in de oven tot de pastei goudbruin is en borrelt

Bron

leve het gehakt

Serveertip

*je kan dit gerecht één dag op voorhand maken en dan alles opwarmen in de oven

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten