Soto-Soep(smaakt zoals het hoort!!! Indische Kippensoep)

  • Indonesisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2012

een verrassende pittig-gekruide maaltijd soep!! Indische- Kippensoep, smaakt zoals het hoort!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 el ketjap manis
2 el olijfolie
200 g taugé
150 g witte rijst
2 bouillonblokjes(kippen)
1/2-1 rode peper(in ringetjes)
5 takjes selderij(incl. steeltjes)fijngehakt
4 eieren(hard gekookt)
250 g kipfilet
bakje boemboe paniki (conimex)
50 g gebakken uitjes/seroendeng
2 tl sambal
2 bos-uitjes, in ringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, koekenpan, soepkommen

Voorbereiding

Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing.
* Maak taugé schoon; pluk bruine sliertjes (worteltje) eraf en overgiet taugé met kokend water, spoel af met koud water, laat uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit een soeppan met 1-2 el olie en fruit ui, peper en knoflook, boemboe paniki, fijn gehakte selderij steeltjes( en event. 1-2 tl sambal). Voeg kipfilet en 1 liter water+2 bouillonblokjes toe en laat ca 45 min trekken op een zacht vuurtje. Voeg als laatste rest van selderij en fijn gesneden bosui toe.
Haal kipfilet uit de pan en `trek` het vlees met 2 vorken uit elkaar. Verhit een koekenpan met 1-2 el olijfolie en bak fijn gesneden kipfilet kort op hoog vuur knapperig en bruin, voeg (zout)ketjap toe naar smaak.

Bron

familie recept

Serveertip

Schep in 4 kommen gebakken kipfilet, rijst, 1 ei en een pluk taugé. Schenk de hete bouillon in de kommen.
Zet op tafel gebakken uitjes, ketjap, sambal.
TIP;
Maak er een maaltijdsoep van door ook sperziebonen, witte kool (heel fijn gesneden), frite sticks erbij te serveren (`pikantjes`).

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 08-06-2013

Hoi Birgitta, ik neem deze graag van je mee, lijkt me ook heel erg lekker! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

ggiea avatar
ggiea 08-06-2013

Ik ga het zeker eens proberen, lijkt me lekker. Bedankt, Groeten Agnes

josedelamarina avatar
josedelamarina 13-11-2012

Terima kasih, selamat makan. Un saludo.

berendg avatar
berendg 02-08-2012

Heb hem eergisteren gemaakt was overheerlijk heb er twee dagen van gegeten. dank je voor het recept lekker makkelijk en echt! erg lekker Groetjes, Berend

ArualB avatar
ArualB 25-05-2012

Ik neem hem mee, lijkt me heerlijk! Groetjes, Laura

hyacintje avatar
hyacintje 12-02-2012

Ik ben erg benieuwd naar deze soto, bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten