Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Soto-Soep(smaakt zoals het hoort!!! Indische Kippensoep)

Soto-Soep(smaakt zoals het hoort!!! Indische Kippensoep)

Door: birgitta3

  • Indonesisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2012

Ingrediënten 4 personen


1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 el ketjap manis
2 el olijfolie
200 g taugé
150 g witte rijst
2 bouillonblokjes(kippen)
1/2-1 rode peper(in ringetjes)
5 takjes selderij(incl. steeltjes)fijngehakt
4 eieren(hard gekookt)
250 g kipfilet
bakje boemboe paniki (conimex)
50 g gebakken uitjes/seroendeng
2 tl sambal
2 bos-uitjes, in ringetjes


Verder heb je nodig


Soeppan, koekenpan, soepkommen


Een verrassende pittig-gekruide maaltijd soep!! Indische- Kippensoep, smaakt zoals het hoort!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing.
* Maak taugé schoon; pluk bruine sliertjes (worteltje) eraf en overgiet taugé met kokend water, spoel af met koud water, laat uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit een soeppan met 1-2 el olie en fruit ui, peper en knoflook, boemboe paniki, fijn gehakte selderij steeltjes( en event. 1-2 tl sambal). Voeg kipfilet en 1 liter water+2 bouillonblokjes toe en laat ca 45 min trekken op een zacht vuurtje. Voeg als laatste rest van selderij en fijn gesneden bosui toe.
Haal kipfilet uit de pan en `trek` het vlees met 2 vorken uit elkaar. Verhit een Koekenpan met 1-2 el olijfolie en bak fijn gesneden kipfilet kort op hoog vuur knapperig en bruin, voeg (zout)ketjap toe naar smaak.

Serveertip

Schep in 4 kommen gebakken kipfilet, rijst, 1 ei en een pluk taugé. Schenk de hete bouillon in de kommen.
Zet op tafel gebakken uitjes, ketjap, sambal.
TIP;
Maak er een maaltijdsoep van door ook sperziebonen, witte kool (heel fijn gesneden), frite sticks erbij te serveren (`pikantjes`).

Bron

Familie recept



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van birgitta3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top