Hetebliksemtaartjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 23-01-2012
  • Hetebliksemtaartjes

    Hetebliksemtaartjes

    Hetebliksemtaartjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g aardappelen kruimig
1 groentebouillontablet
3 appels friszoet (bijv. jonagold) geschild
1 el witte balsamicoazijn
50 g boter
4 tl paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper, 4 eenpersoons ovenschaaltjes (Ø 10 cm), ingevet

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze met het bouillontablet in ruim water in 20 min. gaar. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en halveer de kwarten. Kook de laatst 5 min. met de aardappelen mee. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Giet het aardappel-appelmengsel af, voeg de azijn en de helft van de boter toe. Stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met peper en zout. 3. Verdeel de hete bliksem over de schaaltjes en bestrooi met paneermeel. 4. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het paneermeel. Bak ca. 20 min. in de oven totdat de taartjes goudbruin zijn.

Bron

allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten