Aardappelgratin met zoete ui

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Aardappelgratin met zoete ui

    Aardappelgratin met zoete ui

    Aardappelgratin met zoete ui

Deel dit recept

Ingrediënten
25 g boter
2 zoete uien, in dunne ringen
600 g aardappelen groot, vastkokend
1 beker slagroom (250 ml)
75 g emmentaler 45+ (kaas), geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en lichtbruin. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. 2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes. Beleg de bodems van de ovenschaaltjes met 1 /3 van de aardappel, bestrooi met zout naar smaak en verdeel de helft van de ui erover. Bedek met aardappel, bestrooi met zout, de rest van de ui en dek af met aardappel. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Bak de aardappelgratins in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Bron

allerhande

Serveertip

De rest van de kaas is lekker op een kaasplank. Combineer met Hollandse geitenkaas en blauwaderkaas, zoals Gorgonzola.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Jelaja avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten