Truffeltaart van Sylvia Witteman
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
Ingrediënten 8 recipe.people
1 pak bastognekoeken150 gram boter
6 dl slagroom
3 afgestreken eetl. fijne suiker
600 gram goede, bittere chocola
1 borrelglas amaretto of cognac
cacaopoeder
Benodigdheden
springvorm rond 27 cmVoorbereiding
Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en rand van een springvorm (27 cm) zodat de bodem bedekt is. Vermorzel de bastognekoeken in de keukenmachine, smelt de boter (niet te heet) en roer die door het kruim, bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk glad en zet even in de koelkast.
Bereidingswijze
Klop intussen de slagroom stijf met de suiker. Breek de chocolade in stukjes, smelt deze niet te heet au bain marie tot een dikke, lauwe saus. Pas op dat er geen water of stoom in de chocolade komt!
Giet de gesmolten chocolade, al kloppend met de mixer, in één keer snel bij de slagroom, klop door tot alles vermengd is. Klop dan pas de drank erdoor, en giet het mengsel in de vorm.
Bron
www.ah.nl
Serveertip
Laat het een hele nacht in de ijskast opstijven. Zeef er een laagje cacao over. Verder niet garneren, dat is niet chic. Haal de taart uit de vorm en snij hem in smalle puntjes.