Pangafilet in hete kerriesaus

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pangafilet in hete kerriesaus

    Pangafilet in hete kerriesaus

    Pangafilet in hete kerriesaus

Deel dit recept

Ingrediënten
400 g pangafilets
zout en versgemalen peper
1 eetl. bloem
1 eetl boter of margarine
1 ui, fijngesnipperd
1 eetl. hete kerriepoeder
3 tomaten, in kleine blokjes
150 ml kokosmelk
300 g witte rijst
evt. koriander voor garnering
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1892,32 kcal
Koolhydraten 261,88 g
Eiwitten 88,93 g
Vetten 51,62 g

Voorbereiding

Snijd de pangafilets in de lengte door. Bestrooi de repen vis rondom met zout en peper en bestuif de filets met bloem.

Bereidingswijze

Verwarm de boter en bak de filets aan beide kanten aan. Neem ze uit de pan en roer het bakvet in de pan los. Fruit de ui en de kerriepoeder in circa 5 minuten op lage stand. Voeg de tomatenblokjes toe en laat even aanbakken. Roer dan de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de pangafilets terug in de saus en laat met het deksel op de pan nog circa 5 minuten stoven. Serveer de rijst in een kommetje. Leg de filets ernaast en giet er wat saus overheen. Garneer eventueel met koriander.

Bron

boodschappen.nl

Serveertip

Lekker met basmati rijst

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

visvis avatar
visvis

Doorsturen

Home Recepten