Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Cupcakes
  5. Dieet Appel Cupcakes

Dieet Appel Cupcakes

Door: MrBrown

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2012

Ingrediënten


100 gram bloem
10 gram maizena
75 gram plantaardige boter (wajang uit het kuipje)
50 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels kristalsuiker
2 goudreinetten (500 gram)
2 theelepels bakpoeder


Verder heb je nodig


Mixer
Deegroller
Steekring 10cm
Siliconen Cupcake vormpjes

Dieet Appel Cupcakes
Dieet Appel Cupcakes
Dieet Appel Cupcakes

Speciaal voor mensen met een ei, koemelk en notenallergie

Speciaal voor mensen met een ei, koemelk en notenallergie

Recept voor 6 appel cupcakes speciaal voor mensen met een kippenei, koemelk en/of noten allergie. én nog lekker ook!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appels schillen en in hele kleine blokjes snijden (0,5 x 0,5 x 1 cm)
Voeg hier de 2 eetlepels kristalsuiker aan toe en meng het geheel.

Bereidingswijze

Doe de boter en de basterdsuiker in een kom en mix het tot er een glad geheel ontstaat.
Voeg de bloem, maizena en bakpoeder toe en mix tot er een kruimelig geheel ontstaat. Kneed het nu verder met de hand tot er een egaal deeg ontstaat.
Bestuif het aanrecht met bloem, leg het deeg er op en bestuif dit ook met bloem en rol uit tot een plak van +/- 3 mm dik.
Steek hier 6 cirkels uit en bekleed hier de vormpjes mee.
Vul de vormpjes met het appel/suiker mengsel en druk dit goed aan.
Rol het overgebleven deeg opnieuw uit en snijd hier smalle strookjes van en bekleed de cupcakes.
+/- 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat deze mooi bruin zijn.
Goed laten afkoelen, dan voorzichtig uit de vormpjes halen en op de kop laten rusten totdat de randen stevig zijn geworden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MrBrown
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top