1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. Saus
  6. Gebakken snoekbaars met basmati rijst, saus met limoen gras

Gebakken snoekbaars met basmati rijst, saus met limoen gras

Door: kookclubstationsstraat

  • Frans, Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2012

Ingrediënten 10 personen


Ingrediënten basmati rijst;

2 stuks fijn gesneden sjalot
Teentje knoflook
2 lepels olijfolie
Gebrande kokos schaafsel
Fijn gesneden bieslook of bos ui.
1 kopje basmati rijst
2 ½ kopje kip bouillon

Ingrediënten voor de lemon grass saus.

2 stuks fijn gesneden sjalot
2 gekneusde stengels citroen gras
2 citroenblaadjes
2 glazen witte wijn
2 dl vis bouillon
2 dl room


Gebakken snoekbaars met basmati rijst, saus met limoen gras
Gebakken snoekbaars met basmati rijst, saus met limoen gras

Leuk zo een snoekbaars zelf fileren, vna de kop naar staart natuurlijk. Ook was er niet makkelijk aan te komen. gebruik ongeveer 100gram pp in een 5 gangen menu.

Heerlijke, oosterse smaak, was de topper van het dimer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontschub, als dat nog niet is gedaan.Fileer de vis van kop naar staart ontgraat met pincet en maak een 10 tal filets. laat de huid eraan!

Bereidingswijze

Bereiden van de rijst;
- Zweet de sjalot met de knoflook aan in de olijf olie.
- Voeg de rijst toe en roer dit nog even door de pan heen zodat de rijst gaat glimmen
- Blus dit af met de kip bouillon en breng geheel aan de kook.
- Zet pan afgedekt van het vuur in de oven en laat de rijst 8 min garen.
- Roer vlak voor serveren iets boter, kokos Deze eerst in een koekenpan even roosteren. en gesneden bosui erdoor met een vork.
- Evt midden in het bord een ring met rijst maken en hierop de vis leggen.
Bereiden van de saus ;
- Zweet de sjalotten aan zonder te kleuren
- Blus deze af met witte wijn en voeg de limoen gras en bladeren toe.
- Laat geheel tot 1/3 inkoken voeg de visbouillon en room toe en laat geheel langzaam trekken op laag vuur.
- Vlak voor serveren door een fijne zeef halen en op smaak brengen met citroensap en zout.


Iets groene kleur onder de vis, bv sla soort even grillen op de plaat, besprenkelen met olie.

Serveertip

Op moment van serveren op de huid bakken in iets olie.

Iets groene kleur onder de vis, bv sla soort even grillen op de plaat, besprenkelen met olie.

Bron

Ted`s kookstudio Heukelum



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookclubstationsstraat
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top