1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. goulashsoep

goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2012

Ingrediënten 6 personen


500 gram runderpoulet, rode paprika, groene paprika, soepgroenten,een pakje tomato frito, een klein blikje tomaten puree, 250 gram champignons, een ui, bouillonblokjes, parikapoeder, rijst om te binden, allesbinder


Verder heb je nodig


Soeppan, pollepel


Deze soep heeft mijn moeder bedacht, en heb ik overgenomen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de paprikas in stukken, en doe deze samen met de runderpoulet in een soeppan. Doe er water bij en laat dit geruime tijd trekken. Snijd de champignons in plakjes en bak deze gaar.

Bereidingswijze

Als het runder/paprikamengsel goed heeft getrokken, voeg dan de tomatofrito, de tomatenpuree en de gesneden ui toe. Roer tot een mooi rood mengsel. Voeg dan de soepgroenten, de champignons en bouillonblokjes toe (ik neem er meestal 8, maar dat hangt er vanaf hoe zout je het wil hebben) voeg dan een handje witte rijst toe en een theelepel paprikapoeder. Laat goed doorkoken, ook om de rijst gaar te krijgen, deze bindt dan vanzelf. Vindt je je soep niet dik genoeg, voeg dan nog wat allesbinder toe. Zelf voeg ik nog wat tabasco toe, dan wordt de soep nog wat pittiger.

Serveertip

Het is eigenlijk een maaltijdsoep, dus een stokbroodje met wat kruidenboter is altijd lekker

Bron

Mijn eigen moeder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van piponico


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van piponico
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top