1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Mihoen Goreng

Mihoen Goreng

Door: planco

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2012

Ingrediënten 4 personen


250 gram magere varkenslappen
1/2 a 3/4 dl slaolie
2 middelgrote uien
3 a 4 teentjes knoflook
1 middelgrote prei
1 bosje selderie
100 gram garnalen
500 gram mihoen
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels Chinese ketjap


Mihoen Goreng
Mihoen Goreng

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in heel kleine stukjes. Snijd de uien en de knoflook fijn. Was de prei en selderie en snijd die heel fijn. Fruit het vlees in slaolie, totdat het halfgaar is, en fruit dan de uien en knoflook mee. Als het vlees gaar is en de uien zijn glazig, voeg dan prei, selderie en garnalen toe, Doe het vuur uit. Zet een pan met ruim water op het vuur, laat dit koken en stort de mihoen erin.

Bereidingswijze

Laat het heel even koken, giet het water af en laat de mihoen uitlekken. Zet het gefruite mengsel weer op het vuur en roer er voorzichtig de mihoen (zo warm mogelijk) door. Kruid alles met de beide ketjaps, zout, peper en vetjin. Dien de mihoen op in een schaal gegarneerd met spiegeleieren en in reepjes gesneden ham. Strooi er gefruite uitjes over.

Bron

Receptenrecepten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top