Carne Asada

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2012
  • Carne Asada

    Carne Asada

    Carne Asada

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g kogelbiefstuk
1 tl gemalen komijn
0.5 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder
2 sinaasappels
1 ui
1 bosje koriander
2 el honing
2 flesjes Mexicaans bier
1 scheutje zonnebloemolie
zeezout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Sla met een vleeshamer of pan het vlees plat. Meng de specerijen en kruid het vlees hiermee. Rasp van 1 sinaasappel de schil en snijd beide sinaasappels in stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de koriander. Voeg de ingrediënten in een schaal, schenk de honing en het bier erbij en laat hierin het vlees circa 5 uur marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Besprenkel met olie. Verhit de barbecue of grillplaat voor en rooster het vlees om en om rosé. Breng het vlees op smaak met zeezout. Serveer met een salade van avocado, tomaat, rode ui en koriander.

Bron

Recept van: Rudolph van Veen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten