1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Duitse keuken
  5. frambozencrème

frambozencrème

  • Duits, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-01-2012

Ingrediënten 6 personen


250 g frambozen (evt. uit de diepvries); 75 g speculaas (bastognekoekjes zijn vast ook heel lekker maar hier in Duitsland niet te verkrijgen); 1 el citroensap; 2 zakjes vanillesuiker; 250 g mascarpone (= 1 bakje); 500 g magere kwark; 100 ml melk; 80-100 g suiker (afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben); beetje kaneel


Verder heb je nodig


Het leukste is het als je dit toetje in kleine glaasjes opdient zodat iedereen een eigen glaasje het laagjes krijgt. Heb je dat niet, dan heb je een grote glazen serveerschaal nodig.


Snel, gemakkelijk en super lekker! Dit toetje heb je, mits je de juiste voorbereiding hebt gedaan (wat alleen bestaat uit de frambozen ontdooien) echt binnen 10 minuten op tafel staan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Diepvriesframbozen ontdooien.

Bereidingswijze

Leg voor iedereen 1 koekje apart en verkruimel de rest van de koekjes. Verdeel de koekkruimels over de glaasjes, maar houd een klein beetje apart. Meng de ontdooide frambozen met 1 pakje vanillesuiker en het citroensap. Verdeel dit over de koekkruimels. Meng daarna de mascarpone met het andere zakje vanillesuiker, de gewone suiker, de kwark, de melk en de kaneel en verdeel dit over de frambozen. Als laatste verdeel je de overgebleven koekkruimels over de glaasjes en steek je in ieder glaasje een koekje. Eet smakelijk.

Serveertip

Wil je het nog sneller: maak dan van te voren vast de mascarponecrème. Nu hoef je alleen maar de glaasjes te vullen. Het hele toetje van te voren maken, kan natuurlijk ook, maar dan worden de onderste koekkruimels wel zacht door de frambozen.

Bron

Van een vriendin hier in Duitland gekregen.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top