witlofschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-1999

Dit recept heb ik van m'n schoonzus Marijke.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4-5 struikjes witlof, 2 uien, 3 eieren, kerriepoeder,350 ml water, bouillonblokje, bloem,2 el boter of olie, 100 gr ham in stukjes gesneden. Evt. zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de struikje witlof in 17 minuten gaar. Laat uitlekken.Snijd de witlof in ringen. Kook de eieren hard. Snijd de uien in ringen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en laat hier de uiringen rustig in gaar worden. Niet bruin. Doe er dan een el kerriepoeder bij, laat nog een minuutje meebakken. Voeg dan 2 el bloem toe en laat 3 minuten meegaren. Doe er 350 ml koud water en het bouillonblokje bij. Breng dit al roerende aan de kook,tot er een dikke saus ontstaat. Voeg dan de witlof en ham toe. Laat goed warm worden. Snijd de eieren doormidden.

Serveertip

Serveer op elk bord wat ei met daaroverheen de saus en een gekookte aardappel

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wuzzle avatar
wuzzle 01-05-2007

Ik had nog niet eerder gekookte witlof gehad, maar het smaakt erg lekker! Vooral het kerrie sausje viel hier in goede aarde. Dit sausje gaan we binnenkort gebruiken met bloemkool.

mvb275 avatar
mvb275 02-07-2002

Klinkt erg lekker en is ook nog makelijk als ik het gemaakt heb hoor je hoe we het vonden. Groetjes Mieke

frankenalet avatar
frankenalet 28-01-2001

Wij hebben het recept uitgeprobeerd en het smaakt lekker. In plaats van ham heb ik magere spekreepjes gebruikt. Gebakken aardappels met ui en spekjes erbij en je hebt een lekkere maaltijd.

frankenalet avatar
frankenalet 23-01-2001

Het aantal sterren kan ik je nog niet geven, want ik ga het vanavond (23-01-2001) uitproberen. Het resultaat geef ik nog door.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pg avatar
pg

Doorsturen

Home Recepten