witlofschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Dit recept heb ik van m'n schoonzus Marijke.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
4-5 struikjes witlof, 2 uien, 3 eieren, kerriepoeder,350 ml water, bouillonblokje, bloem,2 el boter of olie, 100 gr ham in stukjes gesneden. Evt. zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de struikje witlof in 17 minuten gaar. Laat uitlekken.Snijd de witlof in ringen. Kook de eieren hard. Snijd de uien in ringen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en laat hier de uiringen rustig in gaar worden. Niet bruin. Doe er dan een el kerriepoeder bij, laat nog een minuutje meebakken. Voeg dan 2 el bloem toe en laat 3 minuten meegaren. Doe er 350 ml koud water en het bouillonblokje bij. Breng dit al roerende aan de kook,tot er een dikke saus ontstaat. Voeg dan de witlof en ham toe. Laat goed warm worden. Snijd de eieren doormidden.

Serveertip

Serveer op elk bord wat ei met daaroverheen de saus en een gekookte aardappel

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pg avatar

Doorsturen

Home Recepten