1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. vanille-extract

vanille-extract

  • Europees,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-01-2012

Ingrediënten


3 vanillepeulen
1 cup wodka
een glazen jampot met deksel



Regelmatig kwam ik recepten tegen waarin vanille-extract gebruikt moest worden (en vooral geen vanille-essence). Natuurlijk kon ik dat nergens kopen. Dankzij Yvette van Boven heb ik nu zelfgemaakt vanille-extract paraat in mijn keukenkastje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de vanillepeulen open in de lengterichting.
Leg ze in het glazen potje en bedek ze geheel met dewodka.
Laat het minimaal twee maanden `rijpen` op een donkere, koele plaats. Schud het af en toe goed om. Ook voor gebruik eerst even schudden.
Als je het af en toe bijvult met wodka (en misschien eens een nieuwe vanillepeul) gaat het jaren mee.

Bron

`Home made`, Yvette van Boven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buonaforchetta


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buonaforchetta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top