1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Filodeegtaartje met geitenkaas en munt

Filodeegtaartje met geitenkaas en munt

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2012

Ingrediënten 4 personen


1 pakje Filodeeg
400 gram Courgette
1 Uien
1 eetlepel Olie
Zout
Peper
200 gram Ricotta
100 gram Geitenkaas
100 gram Parmezaanse kaas - geraspt
4 Eieren
0,5 bosje Munt
50 gram Boter



Filodeegtaartje met geitenkaas en munt

foodies

foodies

Combineer filodeeg met ricotta, geitenkaas en parmezaan voor een bijzonder lekkere kaastaart met een frisse twist van courgette en munt. Beleg de bovenkant van de taart eventueel met dunne plakken courgette voor een extra feestelijke taart.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het filodeeg ontdooien. Snijd de courgette fijn. Pel en snipper de ui. Bak de ui en de courgette ca. 10 minuten in de olie op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Meng de ricotta met de geitenkaas, de parmezaan en de eieren. Hak de munt fijn en voeg toe. Roer er de courgette doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor (elektrisch: 175 °C / hetelucht: 150 °C / gas: stand 2). Smelt de boter. Bekleed een ingevette vorm met een laag filodeeg. Zorg dat het deeg ca. 5 cm over de randen hangt. Smeer in met boter. Leg er nog een filodeeglaagje op en besmeer hem met boter. Herhaal tot al het filodeeg op is. Schep er het kaasmengsel in. Vouw het filodeeg naar binnen en bak de taart 35-45 minuten in de oven. Controleer tussendoor met een satéprikker of de taart gaar is. Komt hij er droog uit, dan is de taart goed.

Bron

Www.foodiesmagazine.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClarissaFilius


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClarissaFilius
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top