Shanghai Noodles

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Shanghai Noodles

    Shanghai Noodles

    Shanghai Noodles

Dit is het recept dat het meest lijkt lijkt op de noodles zoals ik die in Shanghai heb gegeten. Erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
KIPFILET EN MARINADE
200 gram Kipfilet
2 theelepel Sojasaus - donkere
2,2 theelepel Chinese rijstwijn - of droge sherry
0,5 theelepel Zout
Peper
snuf Maizena
OVERIG
200 gram Noodles - shanghai stijl (of andere dikke noodles)
1,5 theelepel Sesamolie
1 handjes Chinese kool - geraspt
1 teentje Knoflook - gehakt
1 Uien
6 eetlepel Olie
1 eetlepel Hoisinsaus - gemengd met 1,5 el water
extra soja, zout of suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1609,44 kcal
Koolhydraten 187,23 g
Eiwitten 64,13 g
Vetten 63,58 g

Voorbereiding

Snijd de kip in hapklare blokjes (ca. 2 cm). Voeg de marinade ingrediënten toe. Marineer de kip 20 minuten.

Bereidingswijze

Snijd de kip in hapklare blokjes (ca. 2 cm). Voeg de marinade ingrediënten toe. Marineer de kip 20 minuten.

Terwijl de kip marineerd, bereidt de rest van de ingrediënten. In een grote pan, bak de noedels in kokend water, en roer om ze te scheiden, totdat ze gaar zijn, maar toch nog stevig. Goed laten uitlekken. Spoel met koud water, weer uitlekken en meng ze met de sesamolie.

Was en versnipper de kool. Schil en snijd de knoflook. Snijd de groene ui in stukken van 2 cm.

In een zware koekenpan of wok, verwarm 2,5 eetlepels olie op middelhoog tot hoog vuur. Wanneer de olie heet is, voeg de knoflook toe. Roerbak tot aroma vrij komt (ongeveer 30 seconden). Voeg de kip blokjes toe. Roerbak tot ze wit en bijna gaar zijn. Haal ze uit de wok.

Verhit 2 eetlepels olie. Wanneer de olie heet is, voeg de kool toe. Roerbak 2 minuten. Breng op smaak met een beetje sojasaus en / of suiker, tijdens het roerbakken. Haal ze uit de wok.

Verhit 1 1 / 2 eetlepels olie in de wok. Wanneer de olie heet is, voeg de noedels toe. Roerbak met snel roeren om de noedels te bedekken met de olie en zorg ervoor dat ze zich niet aanbakken. Voeg de hoisinsaus toe, meng goed met de de noedels. Proef en voeg zout en / of sojasaus toe zoals gewenst. Voeg de gekookte kip en kool toe. Voeg de groene ui toe en roer. Serveer warm.

Bron

chinesefood.about.com

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ClarissaFilius avatar

Doorsturen

Home Recepten