Filotaart met spruitjes en geitenkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2012
  • Filotaart met spruitjes en geitenkaas

    Filotaart met spruitjes en geitenkaas

    Filotaart met spruitjes en geitenkaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Sinaasappel - schoongeboend
1 eetlepel Olie
2 Sjalotjes - in dunne ringen
500 gram Spruitjes - schoon, gehalveerd
50 ml Grand marnier
1 pak Filodeeg - ontdooit
100 gram Boter
200 gram Geitenkaas - zachte
75 gram Hazelnoten - grof gehakt
Chilipoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rasp de schil dun van de sinaasappel. Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten met de tijm zachtjes 3 minuten. Roer de spruitjes en sinaasappelrasp erdoor. Voeg de grand marnier toe en stoof de spruitjes met de deksel op de pan in ca. 7 min. beetgaar. Laat de spruitjes afkoelen.

Bestrijk de vorm royaal met boter. Bestrijk de vellen filodeeg aan een kant met gesmolten boter. Vouw alle vellen filodeeg, met de boterkant naar binnen, dubbel zodat ze lange stroken vormen. Leg ze een voor een vanaf het midden op de bodem van de taartvorm, de helft van de strook hangt dus buiten de vorm. Leg ze in een cirkel. In het midden overlappen de vellen elkaar.

Verkruimel de geitenkaas boven een kom. Schep de spruitjes, de hazelnoten en naar smaak chilipeper erdoor.

Schep de spruitjes op het deeg in de vorm. Pak het overhangende einde van het eerst vel en draai het uiteinde tot een soort roos, sla dan het vel naar binnen op de vulling. Doe dit bij elk overhangend uiteinde zodat de hele bovenkant van de taart gevuld is met rozen van filodeeg. Bestrijk de rozen royaal met de rest van de gesmolten boter. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak hem in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm 5 tot 10 min. afkoelen. Haal hem vervolgens uit de vorm en zet hem op een schaal.

Bron

Albert Heijn

Serveertip

De grand marnier geeft deze taart een spannende smaak. Gebruikt u liever geen alcohol, vervang de drank dan door sinaasappelsap.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten