Melanzane

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2012
  • Melanzane

    Melanzane

    Melanzane

  • Melanzane

    Melanzane

    Melanzane

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 Aubergines
Bloem
5 eetlepel Olijfolie
3 Vleestomaten - in plakken
400 ml Tomatensaus
2 bollen Mozarella - in plakken
100 gram Grano Padano - geraspt
15 gram Basilicum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 431,85 kcal
Koolhydraten 14,30 g
Eiwitten 22,05 g
Vetten 30,77 g

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve centimeter, bestrooi ze met zout en peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin en bijna gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg in de ovenschaal (nhoud ca. 2 liter, ingevet) achtereenvolgens een laag aubergine, een laag tomaten, een laag aubergine en weer een laag tomaten. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Bestrooi het gerecht met de Grana Padano. Bak de melanzane 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met een paar blaadjes basilicum. Lekker met ciabattabrood.

Bron

Albert Heijn

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten