Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Melanzane

Melanzane

Door: ClarissaFilius

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2012

Ingrediënten 4 personen


2 Aubergines
Bloem
5 eetlepel Olijfolie
3 Vleestomaten - in plakken
400 ml Tomatensaus
2 bollen Mozarella - in plakken
100 gram Grano Padano - geraspt
15 gram Basilicum


Melanzane

Albert Heijn


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve centimeter, bestrooi ze met zout en peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een Koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin en bijna gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg in de ovenschaal (nhoud ca. 2 liter, ingevet) achtereenvolgens een laag aubergine, een laag tomaten, een laag aubergine en weer een laag tomaten. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Bestrooi het gerecht met de Grana Padano. Bak de melanzane 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met een paar blaadjes basilicum. Lekker met ciabattabrood.

Bron

Albert Heijn



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClarissaFilius
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top