Tom Kha Kai met noedels
- Thais, Soep
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
750 ml Kippenbouillon - 1 blokje200 ml Kokosroom
2 stengel Sereh
5 blaadjes Citroenblad
2 cm Gember - geschild, in stukjes
2 cm Galanga - geschild, in stukjes
125 gram Eiernoedels
300 gram Kipfilet - in reepjes
2 eetlepel Rode currypasta
3 eetlepel Zonnebloemolie
0,5 Courgette - overlangs gesneden in plakjes
0,5 Rode paprika - in reepjes
1 Rode ui - in dunne plakjes
1 Limoen
1 bosje Koriander - grof gesneden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 454,32 kcal |
Koolhydraten | 38,26 g |
Eiwitten | 24,52 g |
Vetten | 22,19 g |
Bereidingswijze
Verwarm de kippenbouillon (of maak kippenbouillon van 7,5 dl kokend water en 1 bouillonblokje). Voeg de kokosroom, het citroengras, het citroenblad, de gember end e galnga toe. Laat op laag vuur 30 minuten zacht koken. Zeef de bouillon.
Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de kipfilet met de rode currypasta en 2 el olie. Verhit een wok en bak de kip op hoog vuur 2 minuten rondom. Voeg 1 el olie toe en bak de cougette, de paprika en de ui 3 minuten mee. Voeg de gezeefde bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoensap en zout.
Verdeel de noedels over 4 kommen en schep de hete soep erover. Garneer met koriander naar smaak.
Bron
Le Magazine