Tom Kha Kai met noedels

  • Thais, Soep
  • 30-60 min.
  • Tom Kha Kai met noedels

    Tom Kha Kai met noedels

    Tom Kha Kai met noedels

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 ml Kippenbouillon - 1 blokje
200 ml Kokosroom
2 stengel Sereh
5 blaadjes Citroenblad
2 cm Gember - geschild, in stukjes
2 cm Galanga - geschild, in stukjes
125 gram Eiernoedels
300 gram Kipfilet - in reepjes
2 eetlepel Rode currypasta
3 eetlepel Zonnebloemolie
0,5 Courgette - overlangs gesneden in plakjes
0,5 Rode paprika - in reepjes
1 Rode ui - in dunne plakjes
1 Limoen
1 bosje Koriander - grof gesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 454,32 kcal
Koolhydraten 38,26 g
Eiwitten 24,52 g
Vetten 22,19 g

Bereidingswijze

Verwarm de kippenbouillon (of maak kippenbouillon van 7,5 dl kokend water en 1 bouillonblokje). Voeg de kokosroom, het citroengras, het citroenblad, de gember end e galnga toe. Laat op laag vuur 30 minuten zacht koken. Zeef de bouillon.

Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de kipfilet met de rode currypasta en 2 el olie. Verhit een wok en bak de kip op hoog vuur 2 minuten rondom. Voeg 1 el olie toe en bak de cougette, de paprika en de ui 3 minuten mee. Voeg de gezeefde bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoensap en zout.
Verdeel de noedels over 4 kommen en schep de hete soep erover. Garneer met koriander naar smaak.

Bron

Le Magazine

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ClarissaFilius avatar
ClarissaFilius

Doorsturen

Home Recepten