1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Tom Kha Kai met noedels

Tom Kha Kai met noedels

  • Thais, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2012

Ingrediënten 4 personen


750 ml Kippenbouillon - 1 blokje
200 ml Kokosroom
2 stengel Sereh
5 blaadjes Citroenblad
2 cm Gember - geschild, in stukjes
2 cm Galanga - geschild, in stukjes
125 gram Eiernoedels
300 gram Kipfilet - in reepjes
2 eetlepel Rode currypasta
3 eetlepel Zonnebloemolie
0,5 Courgette - overlangs gesneden in plakjes
0,5 Rode paprika - in reepjes
1 Rode ui - in dunne plakjes
1 Limoen
1 bosje Koriander - grof gesneden


Tom Kha Kai met noedels

le magazine

le magazine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de kippenbouillon (of maak kippenbouillon van 7,5 dl kokend water en 1 bouillonblokje). Voeg de kokosroom, het citroengras, het citroenblad, de gember end e galnga toe. Laat op laag vuur 30 minuten zacht koken. Zeef de bouillon.

Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de kipfilet met de rode currypasta en 2 el olie. Verhit een wok en bak de kip op hoog vuur 2 minuten rondom. Voeg 1 el olie toe en bak de cougette, de paprika en de ui 3 minuten mee. Voeg de gezeefde bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoensap en zout.
Verdeel de noedels over 4 kommen en schep de hete soep erover. Garneer met koriander naar smaak.

Bron

Le Magazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClarissaFilius


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClarissaFilius
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top