Noedelsoep met pikante kip

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2012
  • Noedelsoep met pikante kip

    Noedelsoep met pikante kip

    Noedelsoep met pikante kip

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stuk Kipfilet
1 theelepel Kerriepoeder
1 stengel Sereh
2 cm Gember
2 stuk Lente-uitjes
50 gram Peen jullienne
1,2 liter Kippenbouillon
100 gram Noedels
3 eetlepel Piri-piri olie (Fair Trade)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kipfilets schuin in en wrijf ze in met kerriepoeder. Snijd de wortelaanzet van de citroengrasstengel af en snijd de stengel in drie stukken. Snijd het stukje gember in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van 2-3 cm.

Bereidingswijze

Breng de bouillon met citroengras en gember aan de kook en laat het afgedekt 10 minuten trekken. Voeg de noedels toe en kook ze beetgaar. Verhit in een koekenpan de piri-piri olie en bak op hoog vuur de kipfilets snel bruin, laat daarna nog 15 minuten bakken tot de kip gaar is.

Bron

Fair-Trade

Serveertip

Neem met twee vorken de noedels uit de bouillon en verdeel ze over de kommen. Verdeel ook de rauwe groentes. Snuid de kipfilet in plakjes en leg ze, tegen elkaar aan, bovenop. breng de bouillon aan de kook en schenk het bij de kip. Seveer direct (leuk met eetstokjes). Zet de piri-piri olie op tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten