Kip in de hoed

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2012
  • Kip in de hoed

    Kip in de hoed

    Kip in de hoed

  • Kip in de hoed

    Kip in de hoed

    Kip in de hoed

Aanrader!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje Bladerdeeg
350 gram Kersen - pot
6 Gemberbolletjes
400 gram Kipfilet
Zout
Peper
50 gram Boter
1 teentje Knoflook
1,5 zakje Kerriesaus
1 theelepel Sambal
200 ml Crème fraîche
2 eetlepel Paneermeel
50 gram Belegen kaas - geraspt
2 eetlepel Melk
0,5 eetlepel Boter - om in te vetten
1 eetlepel Bloem
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 874,04 kcal
Koolhydraten 60,66 g
Eiwitten 35,76 g
Vetten 53,14 g

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg ontdooien. In zeef kersen laten uitlekken. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en crème fraîche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen. Vorm (springvorm 24cm) invetten. Aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart één richel onder midden van oven in ca. 30 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

Bron

Albert Heijn

Serveertip

Vervang de kersen eens door ananas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten