1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Struffoli (Italiaanse oliebollen)

Struffoli (Italiaanse oliebollen)

  • Italiaans, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2012

Ingrediënten 10 personen


300 gram Patentbloem
2 Sinaasappel
1 Citroen
1 theelepel Kristalsuiker
5 Eieren
250 gram Honing - vloeibare
50 gram Gekonfijte sinaasappel - (markt, of kaas/notenwinkel)
Arachideolie - om in te frituren



Struffoli (Italiaanse oliebollen)

delicious.

delicious.
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem in een grote kom en maak er een kuiltje in. Rasp de schil van de sinaasappels en de citroen. Voeg suiker, zout, sinaasappel- en citroenrasp, 4 eieren en alleen de eidooier van het 5e ei toe aan de bloem. Kneed het deeg tot een mooie gladde bal. Vorm rolletjes van het deeg met een dikte van een pink. Snijd de rollen in stukjes van een halve cm.

Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 160°C. Frituur het deeg in kleine porties tot de struffoli (oliebollen) goudgeel zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de honing in een grote pan. Snijd de gekonfijte sinaasappel heel fijn en voeg toe. Haal de pan van het vuur en roer de struffoli voorzichtig door de honing. `Schenk` ze daarna op een platte schaal. Bouw met natte handen een mooie toren. Laat minimaal 2 uur rusten zodat de honing kan uitharden.

Bron

Www.deliciousmagazine.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClarissaFilius


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClarissaFilius
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top