1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tabouleh
  6. Tabouleh met rauwe bietjes, geitenkaas en citrus

Tabouleh met rauwe bietjes, geitenkaas en citrus

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-01-2012

Ingrediënten 4 personen


8 stuks Bietjes - jonge rauwe
1 stuks Gekonfijte citroen - Marokkaanse winkel*
1 bosje Peterselie
0,5 bosje Oregano
1 stuks Sinaasappel
1 stuks Grapefruit
stukje Geitenkaas - verse kruimelige
1,5 dl Olijfolie - fruitige



Tabouleh met rauwe bietjes, geitenkaas en citrus

Bron: delicious.

Bron: delicious.
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de bietjes grof, liefst in een keukenmachine. Halveer de citroen, verwijder het zachte vruchtvlees en snijd de schil heel fijn. Snijd de peterselie en de blaadjes van de oregano fijn. Pel de sinaasappel en grapefruit, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en snijd in kleine stukjes. Verkruimel de geitenkaas. Meng alle ingrediënten met de olijfolie en breng op smaak met wat zout.

* Maak zelf gekonfijte citroen met oranjebloesemwater: snijd 4 biologische citroenen kruislings in, maar niet door. Doe in iedere citroen een flinke lepel grof zeezout, vul een passende schone pot met de citroenen, ze moeten een beetje klem zitten. Bewaar koel en donker en voeg na een paar weken, als er wat vocht in de pot zit, een flinke scheut oranjebloesemwater toe. Laat nog een paar weken staan.

Bron

Www.deliciousmagazine.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClarissaFilius


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClarissaFilius
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top