Mediterraan gehaktbrood

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2012
  • Mediterraan gehaktbrood

    Mediterraan gehaktbrood

    Mediterraan gehaktbrood

  • Mediterraan gehaktbrood

    Mediterraan gehaktbrood

    Mediterraan gehaktbrood

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
4 beschuiten
10 kerstomaatjes
3 eieren
6 à 7 plakjes ontbijtspek
1 klein blikje tomatenpuree
1 el gehakte peterselie (vers)
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
1/2 tl gemberpoeder
Olijfolie
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 613,65 kcal
Koolhydraten 14,56 g
Eiwitten 40,33 g
Vetten 43,16 g
Benodigdheden
ovenschaal, keukenmachine

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden

Bereidingswijze

Doe in de keukenmachine de ui, knoflook, beschuiten, kerstomaatjes, peterselie, Provençaalse kruiden, koriander, komijn, kurkuma, gember en wat zout en peper en meng/hak dit tot een middelgrof geheel. Doe het gehakt in een kom, breek de eieren erboven, voeg tomatenpuree en het kruiden/beschuitmengsel toe. Kneed alles goed door. Proef een beetje en breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Vorm van het gehakt een `brood` en leg deze in de ovenschaal. Bedek het gehaktbrood met de plakjes spek. Laat ca. een uur garen in de oven. Giet tussentijds een paar keer het vet uit de schaal.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nmbvv avatar
nmbvv 01-02-2012

Gember is inderdaad een kwestie van smaak. En ook een typische specerij om voorzichtig mee om te gaan. Maar je kunt het gemakkelijk weglaten, dan nog smaakt het gehaktbrood heerlijk :-)

adeline43 avatar
adeline43 25-01-2012

Ik heb je recept gemaakt en het was lekker, niet iedereen was gecharmeerd van de gembersmaak, maar dat is gewoon persoonlijk.

adeline43 avatar
adeline43 21-01-2012

volgens mij een heerlijke variatie met gehakt, neem je recept mee.Bedankt, groetjes Adeline

karin11213 avatar
karin11213 21-01-2012

ziet er lekker uit, ga het uitproberen. Dank je wel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten