1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Mediterraan gehaktbrood

Mediterraan gehaktbrood

Door: nmbvv

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gr rundergehakt
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
4 beschuiten
10 kerstomaatjes
3 eieren
6 à 7 plakjes ontbijtspek
1 klein blikje tomatenpuree
1 el gehakte peterselie (vers)
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
1/2 tl gemberpoeder
Olijfolie
Peper en zout


Verder heb je nodig


Ovenschaal, keukenmachine

Mediterraan gehaktbrood
Mediterraan gehaktbrood
Mediterraan gehaktbrood
Mediterraan gehaktbrood
Mediterraan gehaktbrood
Mediterraan gehaktbrood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden

Bereidingswijze

Doe in de keukenmachine de ui, knoflook, beschuiten, kerstomaatjes, peterselie, Provençaalse kruiden, koriander, komijn, kurkuma, gember en wat zout en peper en meng/hak dit tot een middelgrof geheel. Doe het gehakt in een kom, breek de eieren erboven, voeg tomatenpuree en het kruiden/beschuitmengsel toe. Kneed alles goed door. Proef een beetje en breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Vorm van het gehakt een `brood` en leg deze in de ovenschaal. Bedek het gehaktbrood met de plakjes spek. Laat ca. een uur garen in de oven. Giet tussentijds een paar keer het vet uit de schaal.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top