Hete bliksem
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-01-2012
Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen750 g zoete appels (b.v. Dijkmans zoet)
1 grote ui
50 g boter of margarine
1 el gladde mosterd b.v. Dyon
sap van 1/2 citroen
Benodigdheden
stamperVoorbereiding
Schil de appels en verwijder de klokhuizen
Bereidingswijze
Maak eerst de stamppot. Kook de geschilde aardappelen gaar in water met wat zout. Giet ze af en pureer ze. Verhit de puree zonodig met een scheut kookvocht.
Snijd de geschilde appels in blokjes en snipper de ui.
Verhit de boter in een koekenpan en laat de ui glazig fruiten.
Voeg de appelblokjes toe, schep goed om, bedruppel met het citroensap en bestrooi met wat zout en peper.
Laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven tot de appelblokjes gaar zijn.
Schep de mosterd door de appels en schep de appels daarna door de aardappelpuree.
Breng de stamppot eventueel verder op smaak met wat extra mosterd, citroensap en wat zout en peper.
Bron
Koken met de Keurslager
Serveertip
Serveer met de mosterd
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties