1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. CHAMPIGNONS MET SALSA VERDE

CHAMPIGNONS MET SALSA VERDE

Door: jean10

  • , Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2012

Ingrediënten 10 personen


500 g (reuzen)champignons
4 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1/2 theel. chilipoeder of paprika¬poeder
1 eetl. citroensap

voor de salsa verde:
50 g gemengde versgehakte groene kruiden (basilicum, peterselie, munt)
1 theel. mosterd
2 teentj. knoflook, geperst
1 eetl. citroensap of witte wijnazijn
100 ml olijfolie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken.
Maak intussen de salsa verde.
Pureer hiervoor alle ingrediënten grof behalve de olijfolie.
Klop de olie er in gedeelten door

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan of een ovengrill.
Rooster de champignons circa 4 minuten.
Serveer ze met de salsa verde erop.

Serveertip

Sauvignon Blanc is de aangewezen partij voor dit salsafeestje.
Neem die van Berg Schaduw of Danie de Wet.

Bron

Gegeten in rest. te Maastricht



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jean10
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top